Něco navíc

15.03.2011 22:49

V životě často funguje, když něco od někoho chci, musím mu něco dát. Podobně to funguje i s naším tělem. Chceme, aby podávalo při tenise dobré výkony. Aby běhalo, odehrávalo přesné a tvrdé míče, a to lépe a déle než soupeř. Ale co mu za to dáváme?

Ruku na srdce, kdo z Vás může odpovědět alespoň dvakrát na níže sepsané věci, TO DĚLÁM. A je dvakrát D?

ROZCVIČKA

    Tady asi hodně z Vás oprávněně řekne - TO DĚLÁM. Děláte to ale správně? Správná cvičení a správně dlouho? Tělo na svou aktivaci potřebuje asi dvacet minut, nebudeme zde rozebírat proč. Pokud těchto dvacet minut absolvujete před tréninkem, můžeme lépe využít tréninkovou jednotku.

VYKLUSÁNÍ

    Pár jedinců se přihlásí i zde. Vyklusáním po tréninku jednak vyplavíte kyselinu mléčnou z pracujících svalů a ty Vás další den nebudou tolik bolet, ale také přejdete s tělem do režimu odpočinku.

STREČINK

    Tady už to bude horší a výsledky testů nám to dokazují. Je to nutná součást, a to z hlediska podávání lepších výkonů, regenerace svalů, ale také prevence před zraněním.

SAMOSTATNÁ KONDICE

    Samostatnost je pro tenistu zásadní a u většiny mladých výrazně chybí. A pokud uděláme něco víc než náš soupeř, tak ho pravděpodobně brzy porazíme.

REHABILITACE

    Prevence zranění mnohým připadá v mládí zbytečná a rehabilitaci nepřikládají žádný význam. Velice mne zklamalo to, že v letošní zimní sezóně se našlo jen minimum z Vás, kteří byli ve whirlpoolu. Peníze, které jsme do toho investovali nebyly vysoké, ale byly zbytečně vynaložené. Peníze na léčení zranění budou vyšší a také zbytečně vynaložené.

HYGIENA

    Věřím, že většina našich tréninků je alespoň minimálně náročných. Sprcha po tréninku, má jednak regenerační účinek, ale hlavně z hygienického hlediska je vysoce žádoucí. V zimním období je to i ze zdravotního hlediska přínosnější. Překvapuje mne, jak málo z Vás se po tréninku sprchuje. A kolik z Vás se bez sprchy převlékne do civilního oblečení a jde spokojeně domů. A rád bych věřil tomu, že v tom nejdete další den do školy.

ZKUSTE SE NAD TÍM TROŠKU ZAMYSLET A ALESPOŇ JEDEN BOD PŘIDAT K TĚM VAŠIM.

DĚKUJI